divendres, 10 de desembre del 2010

La campanya de cinema en valencià fou una festa a El Punt



   A finals del mes passat de novembre, prop de 500 xiquets i xiquetes provinents de centres educatius públics i concertats de la Ribera van gaudir d'un matinal de cine en valencià amb pel·lícules d'estrena que van fer les delícies dels més menuts i dels més fadrins.
   Cinema a l'escola és una iniciativa d'Escola Valenciana que busca apropar els aficionats al cine a les produccions cinematogràfiques que ja compten amb un doblatge en la nostra llengua. Es tracta d'un intent de cobrir una llacuna de demanda de llargmetratges en el nostre propi idioma i de fer evident a les sales de projecció comercials que hi ha una demanda potencial que cal satisfer amb programes estables i continuats.
   Les projeccions d'estes pel·lícules es feren a El Punt d'Alzira, i com hem dit abans, van tindre una gran acollida entre els centres educatius de la comarca. Esta campanya s'ha organitzat des de la Coordinadora de Centres d'Ensenyament en Valencià de la Ribera, que ha fet una convocatòria prèvia a tots els centres. Al final, per falta de més calendari, moltes escoles i instituts es van quedar amb les ganes d'assistir a una projecció de cine en valencià.
   En les pròximes edicions de la campanya Cinema en valencià, farem una convocatòria molt més ambiciosa i s'intentarà que altres cines de la Ribera s'incorporen a esta oferta per vore una bona pel·lícula en valencià, precedida per un treball en classe amb els materials didàctics que reben els centres que hi participen. Gràcies a tots i a totes per la vostra col·laboració i entusiasme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada