dimecres, 24 de novembre del 2010

CINEMA A L’ESCOLA PROGRAMA PEL·LÍCULES EN VALENCIÀ PER A L’ALUMNAT DE LA RIBERA

"Cinema a l’Escola” és un programa d’Escola Valenciana, que promou el cinema en valencià entre l’alumnat de les nostres comarques. Enguany arriba a la 7a edició i s’ha volgut fer una especial incidència en la comarca de la Ribera. Es programaran pel•lícules als cinemes El Punt de la Ribera per als escolars de tota la comarca. L’ajuntament de Sueca també programarà pel•lícules d’aquest cicle per als escolars de la seua localitat gràcies al suport que el consistori sempre ha donat a aquesta activitat promoguda per Escola Valenciana.

Durant la tardor, el cinema parla en valencià en horari escolar, gràcies a la iniciativa “Cinema a l’Escola”, un projecte creat per Escola Valenciana. Segons Joan Cortés, president de la Coordinadora de la Ribera d’Escola Valenciana, “el nostre objectiu és eixir de l’aula per tal que l’alumnat puga realitzar activitats en la nostra llengua com puga ser veure al divertit Woody de Toy Story parlant com ells, en valencià i alhora volem generar recursos pedagògics per treballar el llenguatge cinematogràfic a l’aula amb l’acompanyament de guies didàctiques de totes les pel•lícules per al professorat”.

El programa Cinema a l’Escola es realitza gràcies a la implicació d’ajuntaments de diversos punts del País Valencià, que subvencionen la possibilitat de projectar pel•lícules en valencià  a sales i espais del seu municipi. És el cas de l’ajuntament de Sueca.  Segons Joan baldoví , alcalde i regidor de promoció lingüística, “nosaltres hem participat al programa Cinema a l’Escola des de la primera edició, ja que recolzem fermament qualsevol activitat que supose la normalització de la nostra llengua”.

 Així mateix, a pobles i ciutats importants del territori on els ajuntaments no s’impliquen en el projecte, Escola Valenciana està garantint aquesta oferta pedagògica de cinema en valencià en sales d’exhibició comercial: “el nostre repte és arribar amb el programa de pel•lícules doblades en la nostra llengua als exhibidors per tal que se n’adonen que el cinema en valencià és interessant des del punt de vista comercial i que hi ha una important demanda de públic”, ha assegurant Joan Cortés.

Hui s’ha projectat la pel•lícula Toy Story 3 al Punt de la Ribera amb l’assistència de vora 500 alumnes de diverses escoles d’Alcàntera del Xúquer, Alzira i Algemesí i el pròxim divendres 26 de novembre està prevista la projecció de a pel•lícula Tres dies amb la família, destinada als instituts i a la qual assistiran un centenar d’alumnes de la comarca.

Els criteris de selecció de les pel•lícules atenen a l’actualitat dels títols i a la temàtica que tracten. Aquesta programació permet arribar a tots els cicles educatius des d’infantil fins a batxillerat. Els títols de producció valenciana són documentals van dirigits fonamentalment als instituts. És el cas del documental Joanot i Tirant, Lletres i Batalles, que ha programat l’ajuntament de sueca del 15 al 18 de novembre. Així mateix, els centres educatius de Sueca podran assistir dijous 25 i divendres 26 de novembre a la projecció de Bulling, el 2 de desembre a veure Shrek 3 i el 16 de desembre Toy Story 3. En total més de 2.000 alumnes de Sueca gaudiran del programa Cinema a l’Escola.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada