dimecres, 16 de març del 2011

L'organització de la 26 Trobada, en la recta final

La comissió organitzadora de la 26 Trobada de Centres d'Ensenyament en Valencià de la Ribera, que enguany, com tots i totes sabeu, se celebra el 10 d'abril a Llombai, ja està ultimant la planificació no sols de la Trobada sinó de les activitats de pretrobada, de les quals hem donat molta informació en este blog i en el nostre compte Facebook. La setmana que ve, per exemple, comença la Setmana Enric Valor, que s'enceta amb un contacontes als centres educatius del Marquesat (Llombai, Catadau i Alfarb), i conclou amb una lectura col·lectiva de la rondalla valoriana del "Llenyater de Fortaleny".
La planificació de la 26 Trobada ha estat llarga i minuciosa perquè no es volia deixar res a la improvisació i perquè es pretenia que tota l'oferta encaixara com un puzle. Les reunions van començar pel mes d'octubre, amb una sessió al mes, tot i que hi hagué reunions anteriors amb el col·legi Sant Francesc de Borja, la corporació municipal, entitats locals, col·lectius socials i culturals... pel mes d'agost, amb la finalitat d'exposar-los les línies mestres de l'organització d'una Trobada. Planificar una Trobada com la de la Ribera és complex, ja que any rere any el llistó de les autoexigències és cada vegada més alt i, el més important, hi ha d'haver un esforç complementari per adaptar o personalitzar la festa pel valencià a cada població on se celebra. Este darrer mes hem xafat l'accelerador i realitzem una reunió de coordinació cada setmana.
El balanç de tants dies i tantes hores de treball ininterromput a Llombai és tremendament positiu i satisfactori, i més si es té en compte que el vertader diagnòstic sobre l'estat de salut del valencià radica en la resposta que donen les persones, els centres educatius, les entitats i els col·lectius al repte d'organitzar una Trobada que acull tots els anys més de 30.000 persones, també impulsades a acudir a esta cita anual per l'estima que senten per la llengua i el suport als programes d'ensenyament en valencià.

Sols s'ha de veure la cara dels membres de la comissió organitzadora de la 26 Trobada per a traure la conclusió que les persones implicades viuen amb entusiasme la planificació de la Trobada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada