divendres, 27 de maig del 2011

La Coordinadora de la Ribera enceta els contactes a fi d'elegir la població amfitriona de la 27ena Trobada

La 26 Trobada de Centres d'Ensenyament en Valencià de la Ribera va concloure el seu programa d'activitats el passat dia 9 de maig amb una darrera reunió de valoració de la Trobada. Esta valoració de la Comissió Organitzadora de la Trobada de Llombai va ser molt positiva i s'aportaren aspectes de millora que s'aplicaran en les pròximes edicions. Durant la reunió, que es va dur a terme a la Casa de la Cultura, es va procedir a inaugurar el racó Enric Valor a la Biblioteca Municipal, constituït per un prestatge que incialment s'ha omplit amb l'obra completa de l'escriptor i lingüista valencià, donació la Coordinadora, i que anirà completant-se amb bibliografia específica al voltant de la figura i obra de l'autor de Castalla. 

Així mateix, es va acordar en esta darrera reunió que, en les pròximes setmanes, posteriors a la constitució dels nous consistoris municipals, es faria una reunió de treball per presentar a Llombai les campanyes socials d'Escola Valenciana i decidir el grau d'implicació del seu Ajuntament, així com la participació de les entitats socials i associacions culturals que van formar part de la Comissió 26 Trobada.

D'altra banda, la Coordinadora de la Ribera ha encetat el cicle de contactes amb aquells Ajuntaments que en un moment o altre van expressar la seua aspiració a ser els amfitrions de la propera Trobada de Centres d'Ensenyament en Valencià de la Ribera. La intenció és, sobre calendari, tancar està qüestió abans de l'estiu, a fi de planificar les reunions prèvies preparatòries i tots els tràmits pertinents, que s'iniciarien al mes de setembre, coincidint amb el començament del curs 2011-2012.

Per acabar, volem informar que la propera setmana, i després d'un procés de contactes entre les dues entitats, es firmarà un conveni entre l'Ajuntament de Sueca i la Coordinadora de la Ribera pertanyent a la campanya Ajuntaments pel Valencià, que es va donar a conéixer a principi d'any a la comarca . Esta campanya pretén que els Ajuntaments, siguen del color que siguen, es comprometen a realitzar, durant 5 anys, campanyes de promoció del valencià en el seu àmbit social. Es tracta d'una iniciativa de la Coordinadora de la Ribera que intenta crear d'esta manera teixit social, despertar la consciència ciutadana i transcendir més enllà de l'excel·lent treball que s'està duent a terme als centres educatius de la comarca en el terreny de l'ensenyament del valencià o en valencià.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada