dimarts, 6 de desembre del 2011

Xúquer Viu, decidit a defensar el riu que ens fa comarca

Vista parcial de l'Assemblea, amb la mesa de ponents al fons
El passat dissabte va tindre lloc l'Assemblea anual de Xúquer Viu, en què participaren no sols simpatitzants i activistes integrats en esta entitat social, sinó representants d'altres organitzacions socials i ajuntaments de la comarca de la Ribera, amb un total de 60 assistents. La Coordinadora de Centres d'Ensenyament en Valencià de la Ribera va formar part d'este grup destacat d'entitats presents, perquè comparteix des del seu naixement, amb Xúquer Viu, la preocupació per la situació del nostre riu, un riu que ens dóna nom i que és la nostra columna vertebral com a territori.
En esta Assemblea es feu un repàs a les activitats desenvolupades per Xúquer Viu, es van exposar els nous reptes que ens esperen en un futur immediat i es van fer propostes per reivindicar, tant davant l'administració central com també l'autonòmica, la regeneració ecològica i la funcionalitat social del Xúquer. Així mateix, es va acordar per unanimitat crear un grup de pressió, paral·lel al que s'ha constituït a Alacant que proposa els transvasament d'aigua del nostre riu des d'Antella i l'ús de l'aigua per a destinar-la a projectes especulatius del sud del País.
També es va prendre la decisió de planificar una activitat emblemàtica a la 27 Trobada de Centres d'Ensenyament en Valencià de la Ribera, que es farà, precisament, a Antella. Amb eixe objectiu, Xúquer Viu, el Col·lecciu d'Ensenyants de la Ribera i la Coordinadora, duran a terme una reunió de coordinació a tres bandes perquè este projecte es faça realitat el 22 d'abril de 2012, dia de la 27 Trobada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada