diumenge, 28 de febrer del 2016

Lectura col·lectiva del Tirant

         
El proper divendres, 4 de març, es farà, al Museu Valencià de la Festa una lectura col·lectiva i continuada del Tirant lo Blanc. La lectura col·lectiva és una activitat del projecte EN ROGLE, CLUB DE LECTURA i arrancarà a les 10 h per acabar a les 12,30 h. El text que s'utilitzarà per a esta activitat és un text actualitzat de l'obra literària clàssica que ha elaborat l'escriptor suecà Víctor Labrado i s'ha publicat a l'editorial Andana.
Quant als lectors i lectores que participaran en esta experiència pertanyen als CC Maristes, IES Bernat Guinovart, IES Sant Vicent Ferrer, CC Maria Auxiliadora, CC Santa Anna, i CC Escola Pia.
El projecte cultural EN ROGLE és un projecte de la Coordinadora de Centres d'Ensenyament en Valencià de la Ribera i té com a objectiu dinamitzar la lectura en valencià i donar a conéixer edicions i obres literàries mitjançant activitats diverses incloses en el programa d'actes de les Trobades.
En esta adaptació del Tirant lo Blanc, realitzada per Víctor Labrado,  "el rei de Sicília envia el cavaller Tirant lo Blanc a Constantinoble per socórrer l’emperador grec, que necessita salvar el seu imperi. Poc esperava Tirant que en aquella missió trobaria dos camps de batalla ben diferents, i dos rivals davant dels quals no podrà usar les mateixes armes: el Gran Turc i la princesa Carmesina. El valor, l’estratègia i la força faran costat a l’enginy del cavaller, disposat a aconseguir tots dos objectius amb honor i voluntat. Aquesta novel·la de cavalleries és un clàssic de la nostra literatura que ara trobem revisitat en un text traduït de l’anglés, i d’un autor desconegut que va fer seues les històries del cavaller".







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada