dijous, 17 de novembre del 2011

XXI UNIVERSITAT DEL TIRANT

Les jornades tindran lloc els dies 25 i 26 de novembre a l’Octubre CCC sota el lema "20 anys de Tirant. Claus per encarar el futur del país"

L'ACV Tirant lo Blanc organitza els dies 25 i 26 de Novembre, a l'Octubre CCC de València, la Universitat del Tirant que enguany arriba a la seua XXIa edició. Les jornades, sota el lema "20 anys de Tirant. Claus per encarar el futur del país" faran una ullada a les dues dècades d'existència de l’ entitat al temps que tractarà d'analitzar les perspectives de futur per als valencians i les valencianes. L'assistència , que serà lliure i oberta al públic general, podrà ser convalidada per 1 crèdit de lliure elecció a la Universitat de València.

La Universitat del Tirant comptarà amb la participació d'un sucós grup de personalitats valencianes de l'àmbit de la cultura, l'economia, la política, el periodisme, el sindicalisme i la justícia. Així, l'ex rector de la Universitat de València, Ramon Lapiedra junt al director d’aquesta edició, Ferran Puchades, seran els responsables d'encetar la programació de divendres 25. Acte seguit serà el torn de Diego Gómez, Vicent Esteve i Dolors Pedrós qui analitzaran el paper de la cultura i l'educació com elements cohesionadors.
La programació de dissabte s'iniciarà amb una xarrada al voltant de l'evolució dels paradigmes identitaris després de 30 anys d'autogovern a càrrec de Vicent Flor, Ferran Archilés i Anselm Bodoque. Continuarà després amb una taula redona sobre la democràcia valenciana en la qual hi participen la diputada a les corts valencianes Mònica Oltra, el portaveu de Jutges per a la Democràcia, Joaquim Bosch i Ximo Clemente, de la Unió de Periodistes Valencians. 

A la vesprada serà el torn de la presentació del primer exemplar dels quaderns de pensament Demos, impulsats per la Fundació Nexe i  dirigits pel sociòleg Vicent Flor. Posteriorment tindrà lloc la tertúlia  "Hi ha espai a Espanya per a la diferència?" on participaran el síndic de Compromís, Enric Morera, Aitor Esteban i Carles Campuzano, tots dos diputats al Congrés per PNB i CiU , respectivament.

La última de les tertúlies pretén ser un lloc de trobada per alguns dels amics i amigues més significats de l'entitat com són els professors Josep Vicent Boira i Vicent Soler, l'empresari Xavier Marí,  el sindicalista Vicent Maurí, el president d'Escola Valenciana Vicent Moreno i l'històric valencianista Agustí Colomer. 

Després de la cloenda, a càrrec del president de l'entitat, David Joan Marí,   s'iniciarà la Nit del Tirant  on s'hi projectarà un documental especial amb motiu del 20é aniversari, i es lliuraran els premis al I Concurs d'Idees per a fomentar l'ús del valencià, i els premis a l'Acció Cívica Valenciana i l'Acció Valencianista de Base. La nit clourà amb l’actuació musical de Soul Atac.

Informació i inscripcions a www.tirant.org

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada