dilluns, 20 de juny del 2011

El carrer demana el valencià

L'informatiu, 20/06/2011

Sensibilitats diverses però unides per una mateixa causa, universitats, escoles, pares i mares, ciutadans en contra d’una llei que perjudica notablement el valencià, es donaren cita pels carrers de València per avisar que si la cosa va endavant, les mobilitzacions no pararan fins aturar el decret de Font de Mora.   

Mai les actuacions del PP són fruit de la improvisació o d’una errada de calcul. Tot el contrari. Les coses les fan ben pensades i amb un aparell logístic i assesorístic que posa la lletra a la veu de l’amo. El moment de l'eixida del decret de Font de Mora està més que reflexionat. Final d’una legislatura, “buit de poder” quant a la conselleria i sobretot l’escassa capacitat de mobilització de les escoles a causa dels mesos en què estem, final de curs.

Tot i això, Escola Valenciana va aconseguir congregar dissabte de vesprada  al voltant de 20.000 persones en un acte que va transcórrer per diferents carrers de València i en què es va reclamar la derogació del decret i el dret del pares i mares a matricular els seus fills en la nostra llengua. Una manifestació que és la primera que l’entitat cívica convoca en este període quasi estival i que la mateixa organització defineix com a “preventiva” del que pot passar si al remat acaba aprovant-se l’últim “legat” de Font de Mora.

Escola Valenciana ha anunciat de fet que “les mobilitzacions sols han començat” i si no n'hi ha novetats "prepara ja una gran campanya informativa i reivindicativa la primera setmana de setembre”. Una campanya que tindrà a més el suport de la Universitat Jaume I de Castelló per a la creació de la Unitat per l'Educació Multilingüe. Un acord que se suma amb el que l'entitat ja té amb la Universitat d'Alacant.

Escola Valenciana ja ha anunciat que ha convocat unes jornades d'estiu amb representants de l'entitat de totes les comarques valencianes en què un dels punts claus serà l'organització d'una gran campanya informativa a les famílies compaginades amb mobilitzacions

Un món, l’universitari, que es va fer present en l’itinerari dels manifestants, manifestants de diferents sensibilitats i que portaven símbols i pancartes d’allò  més diversos. La sensació d’alguns d’ells és que la congregació podia haver sigut major, però, esta manifestació s’estava fent amb un decret encara per aprovar i d’ací que la resposta popular s’ha de definir com aexitosa hui dilluns, i també dissabte, tot i les visions interessades i incoherents de certs mitjans de comunicació que en només dues hores foren capaços de canviar la “la seua visió de la situació”.

Una visió clara té en este cas el PSOE valencià, que sembla no estendre massa la mà en esta qüestió i Alarte deixarà els acords amb Camps per a altres escenes d’esta legislatura. “Exigim Camps que paralitze l’aprovació del decret pel que es modifica l’ordenació acadèmica de l’ensenyament en valencià”, manifestava Alarte que també es va sumar a la iniciativa en la qual també hi estaven Enric Morera i Ignacio Blanco, d’entre altres.

Escola Valenciana ja ha anunciat que ha convocat unes jornades d'estiu amb representants de l'entitat de totes les comarques valencianes en què un dels punts claus serà l'organització d'una gran campanya informativa a les famílies compaginades amb mobilitzacions. L'entitat proposarà en les properes setmanes un full de ruta en este sentit, a l'espera de saber qui serà el nou titular de la Conselleria d'Educació. I no es descarten més accions si la cosa anarà avant, “No ens aturarem i si hem de fer noves mobilitzacions en setembre i octubre, les farem", asseguren.

Només dos dies després de la seua investidura Camps ja té una manifestació i reprovació popular a més d’una carta remesa per Escola en la qual li explica fil per randa els arguments d’este “embrió de llei”. “Divergim substanciament en el procés, nosaltres volem un equilibri de les llengües en el resultat final, en l'aprenentatge, el decret pretén un tractament equilibrat de les llengües en l'horari d'ensenyament”, sentència el document remés al president de la Generalitat.

Difícil paperot del nou conseller d’Educació en un tema en què el PP voldrà, com és habitual, dividir la societat; pel que fa la comunitat educativa, si pot dividir-la, s'hi sentirien més que satisfets.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada