dimarts, 7 de juny del 2011

Ara més que mai. Sí a l'ensenyament en valencià

Comunicat de premsa

Impulsades per Escola Valenciana i amb el suport de les organitzacions que constitueixen la Plataforma per l'Ensenyament Públic i d'altres que s'han sumat a esta proposta de calendari de mobilitzacions; dijous vinent, 9 de juny, a Alacant, Castelló i València, s'enceten les accions de protesta contra el risc de desaparició de les línies d'ensenyament en valencià.

La concentració a la ciutat de València es realitzarà a les 19 h, a la plaça de la Mare de Déu, amb l'objectiu de manifestar el rebuig de les comunitats educatives i de la resta de la ciutadania valenciana a l'esborrany de decret d'Alejandro Font de Mora, conseller d'educació, que aspira a destruir el mapa actual de programes d'ensenyament en valencià mitjançant uns plans de plurilingüisme que, coneixent quina gestió ha deixat darrere seu, serà un altre castell en l'aire, sense dotació pressupostària ni de recursos, que l'única cosa que pretén és torpedinar el valencià minant el context social i cultural que dóna suport a la dignificació de la nostra llengua i que considera que és l'única porta d'accés a un plurilingüisme generador de realitats lingüístiques anivelladores, compensatòries i equitatives.

La Coordinadora de Centres d'Ensenyament en Valencià de la Ribera considera que cap persona, col·lectiu o entitat riberenca que s'estima el valencià no pot faltar a eixa concentració del dia 9 de juny, perquè serà el dia en què amidarem les nostres forces per a continuar defensant, el proper curs acadèmic, els programes d'ensenyament que difonen el coneixement del nostre idioma i són l'única garantia fiable de la seua recuperació social.

Per tant, animem els claustres de professors i professores, les associacions de mares i pares d'alumnes de la Ribera, i les seues respectives comunitats educatives a mobilitzar-se per donar una contestació contundent a esta nova agressió de part de la conselleria d'educació.

La Coordinadora de Centres acudirà a esta concentració amb pancarta pròpia, en la qual es llegirà l'eslògan Ara més que mai. Sí a l'ensenyament en valencià. Per la vostra banda, tots vosaltres podeu participar amb pancartes i cartells propis, especificant les vostres reivindicacions concretes, però caldria que la participació de la comarca de la Ribera en la concentració de dijous que ve fóra el més nombrosa possible, ja que els programes d'ensenyament en valencià hi tenen una presència molt significativa.

Així mateix, els pròxims dies vos comunicarem una bateria d'accions que podem fer a la nostra comarca, per la qual cosa vos demanem que ens feu arribar propostes constructives i viables. La idea és que estes accions comarcals no han de contraprogramar ni restar efectivitat a les mobilitzacions generals plantejades per Escola Valenciana i la Plataforma per l'Ensenyament Públic.

Per acabar, vos adjunte l'enllaç on trobareu el document de debat necessari per raonar estes qüestions als claustres de professors i professores, a les juntes de les AMPAs o en aquelles reunions organitzades pels consells escolars de centre o municipals.

Rebeu les nostres salutacions més cordials. Ara més que mai, el valencià necessita la força de la nostra determinació al carrer.

Benifaió, 6 de juny de 2011

Manifest per l'ensenyament plurilingüe de qualitat: SÍ AL VALENCIÀ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada