dimarts, 1 de febrer del 2011

Bromera, 25 anys de literatura en valencià

L'edició revisada de “L'últim roder”, de Josep Franco, la primera novel·la publicada per l'editorial, es presenta a Alzira per a iniciar la celebració de l'efemèride

Edicions Bromera, nascuda el gener de 1986, comença les celebracions del seu 25é aniversari amb la presentació de L'últim roder, de Josep Franco. L'acte tindrà lloc el proper dimarts, 25 de gener, a les 19.25 hores, a la casa de la Cultura d'Alzira. L'obra, publicada en la col·lecció «Els Nostres Autors», va ser la primera novel·la en el catàleg d'Edicions Bromera. Convertida en un best-seller amb 32 edicions i més de 75.000 exemplars venuts, la trajectòria de L'últim roder és un reflex de la de Bromera, ja que va ser el seu èxit el que va fer possible que la flamant editorial es plantejara nous reptes i nous projectes.

Aquest va ser l'inici d'un projecte engrescador i il·lusionador que naixia en una societat on el valencià feia un salt qualitatiu gràcies a la llei d'Ús i Ensenyament del Valencià i que a hores d'ara s'ha consolidat com “l'editorial més potent del nostre país”, indiquen. El balanç fet l'editorial d'Alzira no pot ser més positiu: quasi quaranta col·leccions que abracen una gran diversitat de gèneres i tots els segments d'edat; vora 1.200 títols publicats, i 6.500.000 exemplars venuts. A més, també recorden la tasca cultural “importantíssima“ feta per Bromera, que inclou el patrocini i la publicació de premis literaris, com els Ciutat d'Alzira, l'Alfons el Magnànim o l'Enric Valor; la creació de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura el 2003; l'edició de les revistes L'Illa i TXT; l'organització d'animacions lectores per a escolars, i la col·laboració en diferents cursos i jornades sobre literatura, entre moltes altres iniciatives.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada