divendres, 15 d’abril del 2011

Escola Valenciana vol arribar als 230.000 alumnes matriculats en valencià el curs que ve

Recorda que hi ha uns 200.000 alumnes que no es poden matricular en valencià per manca de places

'Dóna-li l'oportunitat. Matricula en futur, matricula en valencià' és el lema de la campanya de matriculació en valencià del curs que ve. Escola Valenciana l'ha presentada per convidar els pares a matricular els fills en els programes d'immersió lingüística i en els programes d'ensenyament en valencià. Amb el suport de les universitats públiques valencianes, l'entitat ha començat la campanya als municipis per informar les famílies dels programes que ofereix el sistema educatiu valencià.

Escola Valenciana oferirà, doncs, informació en col·laboració amb alguns ajuntaments de colors polítics diversos: Alaquàs, Aldaia, l'Eliana, Elx, Gandia, Meliana, Ontinyent, Quart de Poblet i Sueca. A més de les cartes informatives, s'han editat 50.000 tríptics i més de mil cartells que s'han distribuït pels centres del País Valencià a través de les coordinadores comarcals que integren Escola Valenciana. Els tríptics, a més de la versió valenciana, s'han traduït a l'alemany, a l'anglès, a l'àrab, al búlgar, a l'espanyol, al romanès i al xinès, per poder arribar a tants destinataris com sigui possible.

Manca d'oferta de la conselleria

La previsió d'Escola Valenciana és d'arribar a 230.000 alumnes matriculats en valencià per al curs 2011-2012. Aquest curs 222.236 alumnes s'han matriculat a les línies en valencià, encara que els estudis de l'entitat estableixen que la demanda potencial és d'un 55% de la població escolar, és a dir, 420.000 alumnes. Per això Escola Valenciana ha tornat a recordar la manca d'oferta de la conselleria.

Cap a plurilingüisme

El president d'Escola Valenciana, Vicent Moreno, defensa els programes en valencià com la millor via per a aprendre més llengües: 'L'ensenyament en valencià obri la porta a les llengües. Els alumnes matriculats en els programes acaben l'educació obligatòria amb un domini del valencià, del castellà i l'anglès molt millor. I no ho diem nosaltres, sinó que ho demostren els estudis que ha fet la Conselleria d'Educació mateixa.' Per tant, no som solament Escola Valenciana i Unitat per l'Educació Multilingüe de la Universitat d'Alacant que recomanem la matriculació en valencià, sinó que també les universitats públiques valencianes ens donen suport.'

La campanya fou presentada ahir a l'Escola de Magisteri de la Universitat de València pel cap del Servei de Política Lingüística de la UV, Josep Vicent Boira; per la professora de didàctica de l'Escola de Magisteri de la UV, Adela Costa, i pel president d'Escola Valenciana, Vicent Moreno.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada