dimecres, 1 de juny del 2011

El nou Decret de Conselleria serà una càrrega de profunditat contra els programes d'ensenyament en valencià


COMUNICAT DE PREMSA
La Conselleria d'Educació dóna a conéixer un esborrany de Decret que regularà els dos nous programes del plurilingüisme que començaran a aplicar-se als centres educatius el proper curs acadèmic 2012/2013.

Davant este nou intent del conseller d'educació Alejandro Font de Mora d'entorpir el funcionament dels programes d'ensenyament en valencià, la Coordinadora de Centres d'Ensenyament en Valencià de la Ribera reivindica que l'única via per garantir un model plurilingüe inspirat en la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià i refermar la cooficialitat bilingüe dictada pel nostre Estatut d'Autonomia és a través de la generalització dels programes d'ensenyament en valencià.

Qualsevol altre model, ho considerem un malabarisme polític que sols persegueix dinamitar la demanda social creixent que els programes d'ensenyament en valencià han tingut i tenen; condicionar la qualitat educativa dels centres educatius, llastats ja pels retalls de plantilles i pressupostaris i víctimes d'unes infraestructures deficients; i barrar el camí, amb la targeta de visita d'una mala gestió exercida des d'una majoria política prepotent i discriminatòria, a un futur social on puguen conviure llengües i cultures amb igualtat de condicions, com així ho indiquen la normativa europea i la pròpia constitució espanyola.

La nostra llengua, el valencià, no està actualment en situació d'experimentar una coexistència sense matisos amb el castellà, la qual li seria corrosiva, perquè pateix encara moltes mancances que qualitativament s'han de corregir, a fi que assolisca l'estatus de llengua cooficial, amb totes les implicacions que se'n deriven, no sols en l'àmbit educatiu, sinó social, econòmic i cultural. Afirmem que estes mancances perviuen, en bona part, gràcies a la indiferència de les administracions públiques, les quals durant els 28 anys de vigència de la LUEV han mantingut la dinamització del valencià en uns nivells de coma interessadament irreversible.

Per tots estos motius exposats, vos animem, companys i companyes, amics i amigues, a participar en les futures mobilitzacions convocades per manifestar el vostre desacord amb la contundència de la nostra presència al carrer, en clara sintonia amb les organitzacions que representen els nostres interessos, com a docents i com a ciutadans i ciutadanes.


Benifaió, 1/06/2011


2 comentaris:

  1. El forense Font de Mora no podia anar-se'n tranquil si abans no aconseguia fer-li un atac més contundent encara dels que li ha fet al valencià; fa uns anys entrà a l'AVL per a impedir que s'aprovara un escrit on es feia explícit la unitat de la llengua catalana, ha intentat induir el coma al valencià a totes les escoles del PV i, ara, abans d'anar-se'n l'extermini final... Es mereix una resposta com cal!!!

    ResponElimina
  2. Tothom s'està despertant, tothom veu el carrer o la plaça com a llocs on acudir a protestar, tothom ja comença a ser conscient que un govern no aguanta si tothom desitja que no s'aguante.

    Per a fer boca, excel·lent la idea dels mestres de cada dilluns vestir-se de dol. Ara cal que tothom s'afegesca al soterrar

    ignasi

    ResponElimina