dimecres, 28 de setembre del 2011

Escola Valenciana demanda l'ordre de centres plurilingües per incomplir la llei

L'oficina de drets lingüístics d'Escola Valenciana ha encetat un procés contenciós administratiu contra l'ordre de centres plurilingües presentada per la Conselleria d'Educació el darrer 30 de juny. El motiu respon a un error de procediment de la Direcció General d'Ordenació i Centres Docents, donat que l'ordre modifica el disseny particular de programa posteriorment al tancament de termini de matriculació

El fet provoca una situació d'inseguretat jurídica a la voluntat expressada pels pares i mares en el full de matricula, un aspecte censurat per la resolució oficial d'inici de curs 2010-11. Dita resolució dictamina els procediments legals per a modificar el disseny particular del programa del centres(DPP), això és, els cronogrames on s'especifica l'ús de cada llengua per assignatura. Segons la normativa de la pròpia administració la data límit per realitzar dits canvis era el 31 de gener de 2011.

L'ordre de centres plurilingües va eixir a la llum unes setmanes abans del decret de Font de Mora, i preveia modificacions en els programes língüístics, com ara atorgar la possibilitat que cada alumne triara la llengua amb què fer els exàmens.

L'expedient ha estat enviat ara al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana i s'obri a partir de hui un període de 9 dies perquè altres actors implicats presenten les corresponents al·legacions.

Escola Valenciana ha afirmat que no es mostra en contra de la creació de dita xarxa sinó de "la improvisació de la Direcció General d'Ordenació i Centres Docents durant el darrer curs, al servei no dels interessos educatius del valencians sinó a la voluntat política efectista de l'anterior conseller d'Educació, Alejandro Font de Mora.

Escola Valenciana ha demanat que l'actual Conseller d'Educació, José Ciscar, inste a Rafael Carbonell, anterior i actual Director general de Centres Docents a apostar per la via del diàleg i a convertir la Xarxa de Centres Docents Plurilingúes en un autèntic referent pedagògic.

L'entitat cívica ha recordat que continua fent seguiment dels diferents casos d'incompliment del dret a estudiar en valencià.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada