divendres, 1 de febrer del 2013

La Regeneració Política, una necessitat urgent

Emili Gascó

La veu del País Valencià, 1/02/2013

"La regeneració passa també per fer front a la recuperació nacional del País Valencià amb una cultura pròpia cada vegada més despersonalitzada"

És necessari un canvi generacional, és urgent una regeneració política de persones i idees, és imprescindible un nou model. Fa falta que els joves, malgrat la seua inexperiència, entren al lloc de les decisions polítiques, cal que s’equivoquen, també tenen aqueix dret, però que les equivocacions estiguen en una línea d’actituds honrades i honestes, amb decisions que afecten la societat i adoben els valors que necessita el segle XXI.

Vivim temps que demanen canvis substancials en la manera d’afrontar els problemes d’una societat plena de transformacions accelerades. Ja fa unes dècades que liquidàrem la Societat Industrial com una manera de concebre les solucions que demanava el futur. En l’actualitat vivim en la Societat de la Informació i el Coneixement, això implica una nova manera de veure i viure el dia a dia i el futur més immediat. Qui controla la informació controla el poder.

Els canvis començaren a mitjan dècada dels 70 del segle passat i s’han accelerat de manera desmesurada l’última dècada d’aquest segle. Ja no valen contemplacions, cal afrontar la nova societat amb noves maneres de fer, de pensar, de realitzar, de programar, d’entendre un nou futur, i això només està en mans d’una altra gent, gent més jove, amb un llenguatge diferent i un pensament transformat i canviant adequat als nous temps. La Societat de la Informació i el Coneixement  demana saber administrar eixa informació i el conjunt de coneixements que comporta. Saber-la dirigir pel camí més adequat, saber filtrar el seu excés i saber conduir les fórmules que propicien un poder més just en una societat més igualitària.

Els de sempre, els partits i les persones que sustenten els poders en aquest moment, porten massa temps enquistats en ell, cal desincrustar-los dels llocs on es decideix el futur i fer-los fora. Els polítics que romanen massa temps en el poder estan viciats dels seus propis defectes i els transmeten en les seues tasques diàries. Aquesta societat ha de fer fora els polítics fossilitzats en els seus vicis, sense idees i preocupats només per dur endavant el poder en benefici propi o d’aquells als que beneficien comprant-los amb prebendes i privilegis derivats d’un poder caduc i pervertit, indecent i corrupte.

Cal regenerar, i això no vol dir només canviar les cares, també implica canviar les idees que sustenten el poder. No és possible que una societat mantinga en el poder personatges funestos acusats i implicats en múltiples afers, pendents d’assistir als tribunals, de seure en el banc dels acusats. No podem permetre que personatges sense una moral recta i impecable decidisquen el nostre futur, juguen amb els nostres diners, trafiquen amb el nostre benestar i impulsen projectes faraònics dignes de l’absurd més delirant.

Estem on estem i ací ens ha portat tot aquest seguit de personatges que l’única eixida que tenen és deixar les poltrones i pegar a fugir a les seues cases o presentar-se davant els tribunals a donar compte dels fets immorals que han dut a terme, donar compte de com han balafiat els diners en projectes descaradament ruïnosos i que només beneficiaven el seu entorn, la seua colla de voltors desaprensius preocupats pels diners i les comissions.

És precís un canvi generacional, és urgent una regeneració política de persones i idees, és imprescindible un nou model. Fa falta que els joves, malgrat la seua inexperiència, entren al lloc de les decisions polítiques, cal que s’equivoquen, també tenen aqueix dret, però que les equivocacions estiguen en una línea d’actituds honrades i honestes, amb decisions que afecten la societat i adoben els valors que necessita el segle XXI.

Per últim cal pensar en el nostre País destrossat per les mans especuladores d’infinitat de corruptes que només han sabut unflar el baló per a després deixar-lo tirat al cap de batalla, creant una societat carregada d’aturats i desproveïda dels més mínims recursos per fer front a una vida més digna, més justa i més igualitària. És la joventut regenerada l’única que té cabuda hui en dia, la resta siguen del color polític que siguen ja ens han ensenyat com es pot fer fracassar una societat deixant-la en les runes més absolutes.

La regeneració passa també per fer front a la recuperació nacional del País Valencià amb una cultura pròpia cada vegada més despersonalitzada, una llengua bandejada i unes perspectives educatives que només ens portaran a fer fallida pel camí que han encetat. Regenerar la política i la manera d’afrontar-la, regenerar la societat, regenerar el poder, aqueix és el repte, un repte que afecta plenament el futur del nostre poble.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada