dijous, 10 de març del 2011

Més de 22.300 alumnes participen a la campanya “Un euro, llavor de pau: llibres pels alumnes sahrauís”


La proposta dóna continuïtat a les campanyes del 2009 i 2010, que van anar adreçades al suport al Dret a l'Educació al Poble de Gaza i a l'ajuda de reconstrucció d'Haití. Des de 2009, la campanya Un Euro Llavor de Pau ja ha superat els 100.000 euros recaptats

La campanya d'Escola Valenciana Un Euro Llavor de Pau ha sumat un total de 23.300 euros recaptats per a l'adquisició de llibres pels alumnes sahrauís. L'objectiu del projecte era dipositar una euro per alumne en urnes instal·lades als centres escolars. En total, han participat més de 150 centres educatius de nord a sud del País Valencià i la quantitat total anirà adreçada a la Federació d'Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí (FASPS) . Fapa-València també ha estat col·laboradora de la proposta. En tres anys, la campanya solidària supera ja els 100.000 euros recaptats.

Des d'Escola Valenciana s'ha volgut agrair la impressionant acollida de la iniciativa. Vicent Moreno, president de l'entitat, ha afirmat: "Que més de 23.000 alumnes participen en aquesta campanya demostra, un cop més, que la comunitat educativa actua de referent al País Valencià". Segons Moreno la campanya respon al model d'escola de qualitat que defensem i que, per a Escola Valenciana, ha de ser necessàriament una escola plurilingüe però també una escola solidària". Per la seua banda, Lola Claramunt, presidenta de la FASPS, , ha volgut remarcar que la campanya "ha fet possible que moltes famílies s'acosten a la realitat del poble sahrauí". Claramunt ha agraït "la iniciativa solidària d'Escola Valenciana, que reforça l'aposta que fem des de la Federació d'Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí per l'educació dels xiquets i xiquetes que han de viure als camps de refugiats del Sàhara Occidental".

La proposta dóna continuïtat a les campanyes del 2009 i 2010, que van anar adreçades al suport al Dret a l'Educació al Poble de Gaza i a l'ajuda de reconstrucció d'Haití. Des de 2009, la campanya Un Euro Llavor de Pau ja ha superat els 100.000 euros recaptats. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada