dijous, 19 de maig del 2011

Escola Valenciana crearà una Xarxa de Centres Educatius de Qualitat basada en plurilingüisme, interculturalitat, sostenibilitat i noves tecnologies

L'entitat cívica anuncia que compta ja amb l'adhesió de centres a totes les comarques i convoca pel proper 1 de juny una jornada informativa a Benissa (la Marina Alta). Escola Valenciana reitera que aquesta xarxa no pretén ser paralel·la a la de la Conselleria d'Educació, ja que va molt més enllà del plurilingüisme i de les plaques a la porta de l'escola.

L'1 de juny és la data triada per Escola Valenciana per donar el primer pas cap a la creació d'ENXARXA'T, la Xarxa de Centres Educatius de Qualitat. Una proposta que estarà ja a ple rendiment el mes de setembre i que pretén ser el gran referent de participació i qualitat educativa de les escoles valencianes. "Hem de tornar a la base, unir esforços, hem de protestar davant la inoperància de les institucions però també donar passos endavant", han destacat des de l'entitat.

La Xarxa pretén fomentar estàndards de qualitat a través de la col·laboració entre centres valencians. Plurilingüisme, sostenibilitat, interculturalitat, educació en valors, gestió democràtica i noves tecnologies són els pilars sobre els que pretén començar a edificar-se aquest projecte compartit. De moment Escola Valenciana ha proposat a dos centres per comarca de participar en el projecte, encara que la proposta està oberta a tots els centres educatius.

ENXARXA'T anirà lligada a l'organització del V congrés d'Escola Valenciana, que es preveu celebrar el curs que ve i intentarà assolir els punts claus per potenciar la qualitat educativa. Una visió que va molt més enllà del plurilingüisme.

Una doble estratègia davant la Xarxa de Centres Plurilingües de la Conselleria d'Educació: suspensió cautelar i protesta activa

El dia que conclou el termini d'inscripció a la nova xarxa de centres plurilingües de la Conselleria d'Educació Escola Valenciana ha fet una doble interpretació.

D'una banda, continua criticant la voluntat de la Conselleria de suprimir el valencià utilitzant l'anglés quan "està demostradíssim que els alumnes que estudien en les línies en valencià tenen més domini de valencià, castellà i anglés". En aquest sentit, Escola Valenciana ha destacat que darrere del canvi del model lingüístic de Conselleria està la greu situació econòmica del govern Camps: "no poden pagar el sistema de qualitat de les línies en valencià i crearan un sistema de mínims".

També ha destacat Escola Valenciana que la xarxa persegueix traspassar inversió de l'escola pública a la concertada i privada i ha animat el conseller Font de Mora a fer públics el nombre de centres no públics que rebran fons de la Conselleria amb aquest projecte.

En aquest sentit, Escola Valenciana ha anunciat, a més, que presentarà un recurs legal contra la Xarxa de Centres Plurilingües que inclourà una suspensió cautelar per al curs que ve. De moment, l'entitat ha anunciat que dimarts farà públic el recurs i les seues característiques.

Però l'entitat està disposada també a influir en la xarxa des de dins. De moment ha animat a diversos centres a presentar-se, elaborant una estratègia legal que permet estar dins la Xarxa sense suprimir la immersió lingüística, és més, permet estar dins la xarxa aplicant el Pla per l'Escola Plurlingüe d'Escola Valenciana. És a dir, permet obtenir recursos econòmics mantenint un model lingüístic de qualitat. Segons l'entitat, la Conselleria ha elaborat el pla de forma precipitada, copiant i pegant, i això implica un munt d'inconcrecions. "Volem estar en tots els fronts, també des de dins anem a influir", han assegurat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada