dilluns, 13 de juny del 2011

La plaça s'omplí de gom a gom

El passat dia 9 de juny, la plaça de la Mare de Déu de València, s'omplí de gom a gom amb gent provinent de les comarques valencianes i de la pròpia ciutat de València. Havien vingut tots i totes a expressar, alt i clar, el seu rebuig a l'esborrany de decret de la Conselleria d'Educació per mitjà del qual ens vol imposar uns plans d'educació plurilingüe, sense assignació de recursos ni cap dotació pressupostària, que, de fet, desmuntarien les línies d'ensenyament en valencià, que sí que tenen un rendiment educatiu de qualitat i compten amb una gran acceptació i una forta demanda, tot i ser víctimes d'un boicot obsessiu per part de l'administració.

Amb esta concentració, en la qual Vicent Moreno, president d'Escola Valenciana, va llegir el Manifest que justificava l'acció al carrer, les comunitats educatives dels programes d'ensenyament en valencià anuncien que no van a estalviar esforços per contestar un futur decret que no ha buscat el camí del consens per a elaborar un pla plurilingüe que instaure el bilingüisme més equilibrat amb les dues llengües cooficials dels nostre País com a idiomes instrumentals i introduïsca una tercera llengua, l'anglés, per aconseguir un bon nivell de coneixement i d'ús amb este altre idioma. Així mateix va denunciar que el pla d'educació plurilingüe era còpia burda del pla que s'està aplicant a Galícia, amb un recorregut de dos anys davant un grau d'excel·lència dels programes d'ensenyament en valencià de vint-i-set, i que ha representat una font de conflictes amb les comunitats educatives d'allí.

La comarca de la Ribera estava ben representava pels claustres de professors i professores i per les AMPAs dels centres educatius que cada any omplin amb el mateix ímpetu i entusiasme els carrers i places de la població amfitriona de la Trobada de Centres d'Ensenyament en Valencià de la Ribera. Volem agrair a totes estes persones el seu suport i els animem que als seus respectius centres educatius i pobles es sumen a totes aquelles iniciatives plantejades per la Coordinadora i Escola Valenciana que es faran per defendre els programes d'ensenyament en valencià. Ara més que mai, sí al valencià.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada