dijous, 16 de juny del 2011

El decret de Font de Mora s'aturarà en el carrer

La resposta popular, la indignació de la comunitat educativa i la incongruència del decret de Font de Mora són aspectes als quals cal aferrar-se per, segons Escola Valenciana, pensar que és possible que el valencià no sofrisca un retrocés com el plantejat pel govern popular.

L'INFORMATIU. 16 juny 2011

Moral, suport i arguments. Tots tres conceptes són més que necessaris i complementaris en la situació actual. Escola Valenciana va mostrar el seu grau d’optimisme i, en una roda de premsa per anunciar la manifestació del dissabte vinent, va insuflar un missatge d’ànim clar i al mateix temps, real. “La retirada del decret que elimina les línies en valencià és possible, insistir a aprovar-lo és entrar en un túnel sense eixida”.

Vicent Moreno, president d'Escola Valenciana, ha afirmat que “pensar i difondre que el valencià, el castellà i l’anglès s’aprendran al mateix nivell perquè els dedicaran el mateix temps escolar, és un engany intencionat a les famílies que estan buscant el millor per als seus fills".

L'entitat cívica es posiciona a favor del plurilingüisme i adverteix que “ensenyar moltes llengües en parts iguals no implica que s'aprenguen en parts iguals, cal centrar l'atenció no en el que s'ensenya sinó en el que s'aprén”.

Des d’Escola Valenciana es va convidar la portaveu del Consell a canviar “el despatx pel carrer” i a escoltar “què diuen les ampes i escoles sobre el seu decret”

En la mateixa roda de premsa, va haver-hi temps per contestar Paula Sánchez de León, ja saben, la consellera i portaveu que parla tant bé la nostra llengua, al voltant de les afirmacions passades en què qualificava les concentracions de dijous passat com a “actes de carrer”, el president d'Escola Valenciana ha tingut la seua cap a Sánchez de León: “Nosaltres li diem que sí, que som gent de carrer, gent de base que vivim el dia a dia de les escoles i de les famílies. Convidem la senyora portaveu a deixar per un dia la comoditat de la butaca del seu despatx i baixar al carrer a escoltar què diuen els pares i mares, què diuen els docents i què diu la gent normal sobre el seu decret”. De fet, des d’Escola Valenciana es va convidar a la portaveu del Consell a canviar “el despatx pel carrer” i a escoltar “què diuen les ampes i escoles sobre el seu decret”.

Escola Valenciana assegura que les concentracions de dijous passat demostren que el Consell s'ha equivocat i està sol, i la manifestació de dissabte també ho farà. Per això fan una crida a la participació massiva no només del sector educatiu, sinó de tota la societat valenciana perquè “ens juguem molt en aquesta partida”.

El futur de les noves generacions està en joc, un futur que no està renyit amb el plurilingüisme, ni molt menys, però sí amb uns criteris pedagògics consensuats. “Volem més anglés i volem més plurilingüisme, però el volem amb criteris pedagògics i reals. No volem decrets imposats que estan fets d'esquena als experts en pedagogia i aprenentatge de llengües. El nou decret de la Conselleria d'Educació no garanteix el domini de les dues llengües oficials ni tampoc de l'anglés, que quede molt clar. Ensenyar moltes llengües en parts iguals no implica que s'aprenguen en parts iguals, cal centrar l'atenció no en el que s'ensenya sinó en el que s'aprén. El decret no impulsa l'anglés, el decret és un bunyol improvisat i sense avaluació que l'únic resultat que tindrà és l'arraconament del valencià a les aules”, es manifestava des de l’entitat cívica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada