divendres, 6 de març del 2015

El bruixot Carabassot en la 30 Trobada


Enguany, la Trobada de la Ribera trau al carrer una obra de teatre que de segur deixarà bocabadats xiquets i xiquetes i ho farà en el mateix circuit de la 30 Trobada. La representació d'esta obra estarà a càrrec del grup de teatre d'Alginet Avant va el carro, un grup amb una llarga trajectòria interpretativa i que ja en una de les primeres reunions de la comissió organitzadora de la 30 Trobada s'oferí a col·laborar amb la Trobada, cosa que és d'agrair.

Pensem que el teatre ha de ser un instrument més de normalització del valencià i de dignificació del seu ús, per això vam acceptar de seguida el seu oferiment. D'altra banda, considereu la presència d'esta interpretació teatral al carrer el dia 19 d'abril, com una reivindicació perquè el teatre valencià reba el suport polític que es mereix de part de les institucions públiques valencianes, ja que en tots els pobles i ciutats del nostre país hauria d'existir una programació anual de teatre en valencià.

A continuació, trobareu la informació bàsica d'esta obra de teatre.

El Bruixot Carabassot

SINOPSI DE L’OBRA

Pau és la neta d’un mag molt poderós que ha trobat la fórmula màgica per obtenir tot el poder màgic del món.
El Bruixot Carabassot és un ésser malvat que vol aconseguir la poció màgica per poder furtar tots els joguets dels xiquets.
Pau amaga la poció i el Bruixot la busca desesperadament. Què passarà?
Aconseguirà la xiqueta salvar la màgia del món amb l’ajuda dels xiquets?
Podrà el Bruixot furtar totes les joguines i caramels del món?
Pau la Florista i el Bruixot Carabassot és una història interactiva plena d’aventures, on els espectadors juguen un paper molt important per a la resolució de l’enigma.

FITXA ARTÍSTICA

PAU LA FLORISTA: Helena Bosch
BRUIXOT CARABASSOT: Ramón Rivero
DIRECCIÓ: Avant va el carro
DISSENY DE VESTUARI I IL•LUMINACIÓ: Helena Bosch
Text: Creació pròpia

CURRÍCULUM DEL GRUP

El grup arreplega la tradició teatral de la “Peña Benavente”, de les dècades vint, trenta i principis dels quaranta i a les darreries dels anys seixanta es crea la “Unión Cultural” d’Alginet, que estrena obres d’autors valencians com Paco Barchino, Paco Comes o Eduardo Escalante, etc.; les més reconegudes foren: “¡Deixam la dona, Pepet!” o “Sels de novensa”; les quals representà per distints pobles de la Ribera.

Baix el nom de Grup Independent de Teatre “Avant va el carro” d’Alginet, comença la seua tasca el mes de Gener de 1991, posant en escena sainets, comèdies i algun que altre drama de distints autors com: “la Patti de peixcadors”, “La concejala”, “Per no ser sogre”, de “Ací no paga ningu”, “Una història del zoo”, “Balada per a tres innocents”, etc.

Amb l’arribada del nou segle, el grup es renova i una nova generació d’actors i actrius, amb l´impuls que suposa la creació de l’Escola de teatre d’Alginet, fica en marxa tota una sèrie de projectes teatrals que acosten al públic una nova alternativa teatral. Obres com: “Ai, carai”, “Beatrius”, “La primera de la classe”, “La escala humana”, “Minipeces de Chehov”, “Match d’improvisació”, “Nits de monòlegs”, “Circuit de microteatre”, “Aurora degollada”, “Swimming pool” o “Bojos d’amor”, entre d’altres; i una diversitat de col•laboracions amb l’Ajuntament i activitats culturals entre les que podem destacar: la Cavalcada de reis, Carnestoltes, la gala de presentació dels Premis de narrativa curta en valencià, la Setmana de teatre escolar, el Dia de la dona, Sant Antoni, lectures dramatitzades, etc.

A més, cada any es presenten tres espectacles que composen el final de curs de l’escola. Podem nomenar, entre els més destacats: “Infància robada”, estrenada al Festival Internacional de Teatre Infantil de Cuba 2004; “Momo”, “El mag d’Oz”, “Gernika”, “La cantante calva”, “El vuelo de la ciconia”, “Desequilibrado cuento de carretera”, etc.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada