divendres, 25 de novembre del 2011

Enhorabona, Paco, enhorabona

El nostre Paco Muñoz ha estat distingit amb el premi d'Actuació Cívica que concedeix la Fundació Lluís Carulla. No enumerarem els mèrits de Paco perquè són més que coneguts, i sobrats. Sols volem transmetre-li la nostra enhorabona per una distinció que  reconeix una tasca, la seua, feta des dels escenaris, a colp de veu i d'estima pel valencià. Paco, tu honores la Fundació Carulla amb este premi.

El professor Joan Beltran i Cavallé, de Tortosa, ha rebut un dels premis d'Actuació Cívica que atorga la Fundació Lluís Carulla, durant un acte solemne celebrat a l'Ajuntament de Barcelona sota la presidència del seu alcalde, Xavier Trias. Es tracta de la XXXIena edició d'aquests guardons i l'acte de lliurament coincidia també amb el del Premi d'Honor Lluís Carulla, concedit enguany a la directora, guionista i productora de cinema Isona Passola.

L'acta del jurat destaca que Beltran "professor i coordinador dels cursos de reciclatge de català per a mestres a les Terres de l'Ebre, s'ha dedicat amb una tenacitat i una constància exemplars a investigar, documentar i reflexionar entorn de la llengua catalana, preferentment en aspectes propis de les Terres de l'Ebre. És autor d'una obra extensa, ben feta i massa poc divulgada fora de les terres de l'Ebre, amb títols com L'estàndard occidental. Una proposta sobre l'estàndard català a les terres del darrer tram de l'Ebre; Vocabulari de cruïlla. Els mots de les Terres de l'Ebre i del Maestrat en el context del català formal; i, conjuntament amb Josep Panisello, Cruïlla. Curs de llengua i Aïnes. Exercicis de llengua i claus de correcció".

Els altres premiats són l'impulsor de la immersió lingüística Joaquim Arenas i Sampera, de Mataró, la pedagoga Maria Antònia Canals i Tolosa, de Girona, l'economista i polític Miquel Esquirol i Clavero, l'editor i impressor lleidatà Lluís Pagès i Marigot i el cantant valencià Paco Muñoz.

Els Premis d'Actuació Cívica, dotats amb 5.000 euros cadascun, estan destinats a fer conèixer i distingir la tasca (generalment poc coneguda, sovint anònima, però exemplar) de persones que han actuat i actuen al servei de la identitat nacional en els diversos àmbits de la vida i de la relació humana, com ara l'ensenyament, els mitjans de comunicació, les ciències, l'art, la cultura popular, la música, el teatre, l'economia, el dret, l'acció social i cívica, etc.

El jurat estava format per Salvador Cardús, Muriel Casals, Àngel Castiñeira, Vicent Partal, Marta Pessarrodona, Ramon Pla i Arxé, Joaquim Triadú, Carme Valls i Vicenç Villatoro.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada