divendres, 3 de desembre del 2010

La SC El Micalet entrega els Premis Miquelet com a cloenda de la seua Setmana Cultural

Els premiats amb el president de l'entitat
1 desembre de 2010. Valencianisme.com

La Societat Coral el Micalet va celebrar el passat dissabte la 23ª edició del tradicional sopar-lliurament dels seus guardons anuals, els Premis Miquelet, a Iván Martínez i Rosa Mª Sanchís. En el mateix acte també es van lliurar, com és tradicional, els prestigiosos Miquelets d’Honor que enguany han rebut, com a defensors de la llengua i la cultura del País Valencià, Escola Valenciana, com a Miquelet d’Honor col·lectiu, i Didín Puig, com a Miquelet d’Honor individual.

Els guanyadors  del Premis Miquetet han sigut Iván Martínez, que amb el seu estudi ‘En els origens de la indústria rural. L’artesanat a Alzira i la Ribera en els segles XIII-XV’ s’ha endut el Joan Coromines 2010, premi d’investigació històrica; i Rosa Mª Sanchis, que amb ‘Karícies.com’ ha aconseguit l’Enric Soler i Godes 2010, premi d’experiències pedagògiques a l’escola. IEl premi Micalet 2010 de dramatúrgia teatral enguany ha quedat desert per decisió del jurat.

La vetlada literària, que va començar amb l’actuació del cantautor valencià Nèstor Mont, va incloure a més el lliurament de dues beques d’estudis musicals, una destinada a ex alumnes de l’Institut Obrer de València que ha sigut per a Ismael Gómez Muñoz, estudiant de segon curs d’ensenyament elemental de violí; i una altra que atorga la Fundació Teodulfo Lagunero i que li ha sigut concedida a Rafael Soler Vilaplana, estudiant de segon curs d’ensenyament professional de piano.

A la cerimònia de lliurament dels Premis Miquelet i Miquelets d’Honor 2010, que va estar presentada per l’actor Pep Ricart, el president de la Societat Coral el Micalet, Tonetxo Pardiñas, va voler destacar en el seu discurs la participació i col·laboració de la Universitat de València, d’Edicions 96 i de la fundació Teodulfo Lagunero, que participa  als premis i també a la beca d’estudis musicals. Una col·laboració que segons Pardiñas permet oferir estos premis i “continuar treballant per la nostra llengua, la nostra cultura i la nostra història, a traves del gaudi, de la investigació i de l’ensenyament”.

Del Miquelet d’Honor 2010 col·lectiu, Escola Valenciana, el president de la SC el Micalet va dir que “al llarg de 25 anys ens ha demostrat la seua força, la seua capacitat de mobilització, la seua creativitat per a la dinamització social i, el que jo crec que més la defineix i més valuós fa el moviment, la seua transversalitat. A les seues mobilitzacions, per la llengua, per l’ensenyament, cabem tots i som cridats tots a participar”.

En quant a l'escriptora i periodista Didín Puig, guardonada amb el Miquelet d’Honor 2010 individual, va destacar que és “una dona què, des del treball callat, sense estridències, ha anat donant passes que ens feien avançar com a poble”. I ha afegit que “el treball del dia a dia de persones com Didín Puig fa que pague la pena ser ací, i treballar pel nostre poble malgrat les agressions que patim des de l’administració”.

Al seu parlament, Tonetxo Pardiñas ha volgut “fer una crida a continuar treballant pel nostre País, la nostra llengua, la nostra cultura i els nostres drets. Treballar per avançar cap a la recuperació del nostre autogovern és feina de tots, i l’hem d’afrontar amb il·lusió, energia i generositat. O aconseguim confluir les entitats que conformen la societat civil i els nostres representants o continuarem tenint el que tenim: agressions a la llengua i a la història i la negació del nostre dret a decidir”.

Paraules que han rebut una ovació per part de l’auditori congregat, on es trobaven representants de l’àmbit cultural i social com ara de la Universitat de València, la Reial Societat Econòmica d’Amics del País, Acció Cultural del País Valencià, el Centre Excursionista de València, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana del País Valencià, el Casal Jaume I de Carlet, la Plataforma del Voluntariat Social del País Valencià; a més de representants polítics com ara membres de Compromís per València, Esquerra Unida i del grup municipal del PSPV-PSOE.

Davant de les quasi dos-centes persones que han assistit al lliurament, Pardiñas també ha recordat el nomenament, el passat 24 d’abril, de Josep Lluís Bausset com a Miquelet d’Honor Extraordinari, diguent d’ell que és un “personatge a imitar, treballador infatigable pel nostre País i per la nostra llengua que continua, als seus 100 anys, donant exemple de fidelitat a la terra”.

El lliurament dels Premis Miquelet i Miquelets d’Honor 2010 ha finalitzat amb l’actuació del grup Amazur que ha oferit una actuació musical de txalaparta, instrument basc tradicional de percussió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada